Členové městského parlamentu dětí a mládeže Holešov se setkali s ministryní školství paní Kateřinou Valachovou

Ve čtvrtek 2. 3. 2017 jsme se v 5:50 ráno sešli na nádraží v Holešově a společně s naší koordinátorkou Jarmilou Vaclachovou a její kolegyní Martinou Sigmundovou jsme vyrazili do Prahy. Po příjezdu jsme se společně vydali na Václavské náměstí, odkud jsme zamířili na Karlův most, přešli jsme přes tento obdivuhodný most s dlouho historií a odtud jsme se vydali se do senátu ČR. Dozvěděli jsme se spoustu zajímavostí, např. že senátoři zasedají v bývalé konírně, která byla za Valdštejna nejkrásnější v celé Evropě.

Po návštěvě senátu jsme se vydali do parlamentu, kde jsme měli domluvenou schůzku s panem poslancem Petrem Kořenkem, který nás zde přivítal a provedl nás po celé budově. Dostali jsme se i do míst, kde se běžní návštěvníci nemají možnost podívat. Navštívili jsme také jeho kancelář. Po chodbách poslanecké sněmovny jsme potkávali spoustu tváří známých z televize a tisku, např. pana ministra Richarda Brabce, pana poslance Tomio Okamuru nebo pana poslance Pavla Blažka. Měli jsme možnost také zasednout na místa určená veřejnosti a být přítomni interpelacím poslanců. Schůzi poslanecké sněmovny vedl místopředseda pan Petr Gazdík, který je zároveň náš krajský radní pro školství.  U řečnického pultu se střídali různí poslanci, hodně aktivní byli poslanci z Moravy. Na jejich interpelace reagovali někteří ministři. Měli jsme tak možnost vidět a slyšet ministra dopravy, ministra zdravotnictví, ministra spravedlnosti, ministra obrany a na závěr také ministryni školství paní Kateřinu Valachovou, se kterou jsme se také osobně setkali a měli jsme možnost se s ní nejen vyfotit, ale také popovídat. Paní ministryni zajímaly hlavně bufety ve školách. Vzhledem k tomu, že právě odcházela právě na jednání odborné komise, kde zasedala společně s hlavní hygieničkou a hlavním tématem byla „pamlsková“ vyhláška. Z tohoto neplánovaného setkání jsme měli velkou radost. Z poslanecké sněmovny jsme se přesunuly metrem na hlavní nádraží a odtud jsme sice se zpožděním, ale přece, odjeli zpět do Holešova.

Děkujeme za možnost zúčastnit se této akce, hodně jsme se dozvěděli. Velké poděkování si zaslání pan poslance Petr Kořenek za jeho ochotu a čas, který nám věnoval.

Jan Maceška, člen MPDM Holešov

Vložit komentář

Musíte být Přihlášen(a) pro psaní komentářů.